Aktuális aukciók

KÖVETKEZŐ AUKCIÓINK

SZEPTEMBERI KAMARAAUKCIÓ
Felvétel vége: 2016. augusztus 26.
Kiállítás: 2016. szeptember 17-26.
Árverés: 2016. szeptember 28. 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3.)

3. PLAKÁTAUKCIÓ
Kiállítás: 2016. október 1-11.
Árverés: 2016. október 13. 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3.)

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Gebei Éva, aukciós menedzsert: gebei.eva@bav.hu, 36-20-777-2521

Korábbi aukcióink:

NYÁRI KAMARAAUKCIÓ - 2016. június 14. 17:00

Letölthető katalógus!

Nyári kamaraaukció - 2016A kamaraaukcióink már megszokottan igényes, de kisebb értékű műtárgyakat sorakoztatnak fel. A 70 tételből álló ékszerkollekció legdrágább darabja egy 180.000 forintról induló arany karék. A pazar történeti ékszerek közül most is kiemelkednek a brillel díszített darabok, de a korall, a türkiz és a gránátköves ékszerek is szép számmal kerülnek kalapács alá.  A közelmúltban elhunyt Deim Pál több alkotása igen kedvező kikiáltási árról indul, de kínálatunkban megtallhatják El Kazovszkij, Gross Arnold, Kokas Ignác, Kondor Béla, Molnár C. Pál alkotásait is.
Műtárgykínálatunk színesen összeállított darabjai között is felfedezhetnek gyűjtői darabokat. Egy igazi újdonsággal is készülünk, 194-es számú Zsolnay vázát fordított licittel indítjuk, azaz a licit 300.000 Ft-ról lefelé, licitharc esetén pedig ismét felfelé indul el.

Kiállítás: 2016. június 4-13. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig.
Árverés: 2016. június 14. 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3.), megközelíthető az ékszerbolton keresztül.

Az előzetes leütési lista letölthető innen!

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Gebei Éva, aukciós menedzsert: gebei.eva@bav.hu, 36-20-777-2521

68. MŰVÉSZETI AUKCIÓ - 2016. május 19-20. 17.00

ONLINE katalógus!   vagy  LETÖLTHETŐ pdf katalógus!

Ismét a tavalyi, sikeres árverési helyszínen, a MOM Kulturális Központban rendezi tavaszi művészeti aukcióját a BÁV. Az érdeklődőket ezúttal is több száz tételből álló, gondosan válogatott, igényes ékszer-, festmény- és műtárgykínálat várja, benne számos művészettörténeti ritkasággal.

Az aukció első napján az ékszerművészet válogatott darabjai, köztük nagy értékű, egyedi remekek várják a vásárlókat. A mintegy 200 tételből álló kollekció gyönyörű ékszergarnitúrái közül rendkívül figyelemre méltó a Fope divatcég fehérarany, déltengeri tenyésztett gyöngyökkel és összesen 252 briliánssal ékített nyakék, karék és fülbevaló párból álló szettje, melynek kikiáltási ára közel kétmillió forint. Az ékszerkínálat gerincét az 1900-1940 között készült, drágakövekkel és brillekkel díszített elegáns, nőies alkotások képviselik, kikiáltási áruk igen kedvező, befektetési szempontból is figyelmet érdemlő.

Ékszerek - 68. Művészeti aukcióA hölgyek által kedvelt gyöngysorok pazar választéka mellett neves márkák, a Tiffany, Bulgari, Chopard, Cartier míves darabjai képviselik a mai kor ékszerdivatját. Különösen gazdag a kínálat az értékes, nagy méretű brillekkel ékített fülbevalókból és gyűrűkből, jó néhánynál közülük kétmillió forint felett indul a licit.
A férfiak élénk érdeklődésére főként a míves zsebórák és karórák számíthatnak: a nagy világmárkák igényes darabjai közül kiemelkedik a két utolsó tétel, egy Patek Philippe 2.4 millió forintos és egy Zenith El Primero karóra 7.5 milló forintos kikiáltási árral.

Ötvöstárgyak - 68. Művészeti aukcióA hagyományokkal szakítva az első nap második blokkjában az ezüsttárgyak kerülnek kalapács alá. A közel 60 tételből a gyűjtők figyelmét bizonyára felkelti néhány ritkaságszámba menő, az ötvösművészet több korszakát reprezentáló antik ezüsttárgy. A német barokk ötvösöket dicséri a Kölnben 1770 körül készített szép boroskanna. A bécsi empire remeke az 1803-ban készült nagy méretű boroskanna és az 1815-ben készült, nemes formájú kanna, valamint a Caspar Haas műhelyéből 1804-ben kikerült kandeláber-pár. Technikai érdekességként is figyelet érdemel a Georgius Goszmann által 1837-ben Pesten készített ezüst biedermeier kávéfőző, mely a modern filteres kávéfőzők elődje.

A bécsi ötvösség kiemelkedő alkotása a 19. század végéről egy nagy méretű, rendkívül elegáns  neoklasszicista pezsgős vödör, melynek eredeti dobozán arannyal nyomott forgalmazói jelzés látható. Hasonlóan dekoratív az a pesti neorokokó asztalközép, melyet 1920 körül Zipper Henrik Antal (Bachruch Antal utóda) készített.
Különleges szépségű használati tárgyak képviselik a szecesszió ötvösművészetét. Kidolgozottságával és dekorativitásával kiemelkedik egy kávéskanna és tejkiöntő, oldalán gyümölcsökkel és szamócalevél díszítéssel, mely 1900 körül, feltehetően Hans Müllner bécsi műhelyéből került ki. A kínálatban megtalálhatók német, prágai, moszkvai ötvösműhelyek szecessziós tárgyai is.

Festmények - 68. Művészeti aukcióAz aukció második napi festménykínálatának összeállításakor arra törekedtek a BÁV szakértői, hogy a piacon jól csengő nevű, keresett sztárfestők és ismert, kvalitásos képeket alkotó kismesterek művei egyaránt kalapács alá kerüljenek. Az anyagban 16-19. századi hazai és európai mesterek és a 20. századi modern törekvések képviselő mellett kortárs művészek kiváló képei is helyet kapnak.
Kiemelt figyelmet érdemel egy 16. századi ismeretlen velencei ikonfestő Krisztus siratását ábrázoló, kitűnő alkotása, melyben ötvöződik a bizánci tradíció és a kortárs velencei művészet hatása, ami unikálissá teszi ezt a muzeális jelentőségű táblaképet. Két bibliai témájú alkotás (Menekülés Egyiptomba, Szent család) jól reprezentálja az itáliai reneszánsz festészet szakrális hagyományait, míg Antonio Gianlisi részletgazdag virág és- gyümölcscsendélete a korszak festőinek páratlan mesterségbeli tudását példázza.
A XIX. század első felének korstílusa, a biedermeier édeskés festészetének legnagyobb mestere, Barabás Miklós egy finom pasztellképe is kalapács alá kerül majd. Az árverés igen különleges darabja Constant Troyonnak feltehetően az 1940-es évek elején festett, precízen kivitelezett tájképe. Troyon a barbizoni iskola későbbi alapítóinak társaságában bontogatta szárnyait, és festészetére nagy hatást gyakorolt többek közt Jacob van Ruisdael és Rembrandt is.
A 19. századi magyar festményanyag kiemelkedő alkotása Csók István Interieur című képe. A művet a vászon hátoldalán található datálások alapján a mester többször átfesthette, jelenlegi állapotában kétségkívül egyike Csók legjobb holland hangulatú zsánerképeinek. Az árverés további kvalitásos alkotásai közé tartozik Egry József két korai,a vidéki élet mindennapjait aranybarnás színvilágban megörökítő vászna. Napsütéses Balaton című alkotása a mester legtermékenyebb alkotói periódusában keletkezett. Rippl-Rónai József három finom pasztellképpel van jelen az aukción: a női portrék a festő különböző alkotói periódusaiból származnak.
A modern és kortárs festők közül olyan neves alkotók műveire licitálhatnak majd az érdeklődők, mint Deim Pál, Fajó János, Erdélyi Béla, Fehér László, Vadász Endre, Hincz Gyula, Vörös Géza vagy Bak Imre.

műtárgyak - 68. Művészeti aukcióAz aukciót záró műtárgycsoport  rendkívül változatos összetételű. Sztárdarabjai - korunk gyűjtői divatjának megfelelően - a Zsolnay-kerámiák, melyek közül a Mack Lajos formaterve alapján 1900-ban készített, fácánokkal díszített szecessziós virágtartó 1.2 milliós kikiáltási árról indul. Szintén Mack Lajos tehetségét dicséri az 1901-ben készült nőalakos, szecessziós virágtartó, melynek párdarabja az Iparművészeti Múzeumban található. Nem kevésbé érdekes a színes mázas cseresznyefa-gyűszűvirágokkal díszített, Apáti Abt Sándor formaterve alapján készült szecessziós díszváza. A historizmust Klein Ármin bájosan illusztrált illatszeres flakonja, míg a modern Zsolnaykat Nádor Judit két plasztikája képviseli.
A modern kerámiaművészetet a Gorka-család néhány szép műtárgya reprezentálja, Gorka Géza művei mellett Gorka Lívia  plasztikai alkotásai, az életmű különleges darabjai. A nemzetközi műtárgykínálatból a szakrális tárgyak közül egy 15. századi itáliai körmeneti kereszt és két 19. századi orosz ikon, míg a keleti műtárgyak közül két buddha szobor keltheti fel a gyűjtők figyelmét. Rendhagyó, de páratlan tétel egy különleges és igen ritka, 1662-ben készült atlasz (térkép-gyűjtemény), tudomásunk szerint magyarországi árverésen hasonló még soha nem szerepelt.

Jótékonysági tételek: a BÁV a tavaszi aukció három tételének bevételét az Őrzők Alapítványnak ajánlja fel, amely a Tűzoltó utcai Gyermekklinika alapítványaként 25 éve segíti a daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulását. További információkat és a jótékonysági tételeket itt találja!

AUKCIÓS KIÁLLÍTÁS: 2016. május 7-17. A kiállítás május 15-16. kivételével minden nap 10-19 óráig látogatható.
Helyszín: BÁV Aukciósház (1052 Budapest, Bécsi utca 1.).

ONLINE katalógus!   vagy  LETÖLTHETŐ pdf katalógus!

SZAKMAI TÁRLATVEZETÉSEK:
2016. május 7-én és május 14-én 15 órától: Az ékszerek szakmai bemutatása
2016. május 7-én és május 14-én 16 órától: A műtárgyak szakmai bemutatása
2016. május 7-én és május 14-én 17 órától: A festmények szakmai bemutatása

ÁRVERÉS: 2016. május 19-20. 17:00
2016. május 19., csütörtök 17.00: ékszerek és ezüst műtárgyak árverése
2016. május 20., péntek 17.00: festmények és műtárgyak árverése
Helyszín: MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)
Az aukciót vezeti: Gundel Takács Gábor

Kamarakiállítás: Az aukció ideje alatt egy ifjú tehetség, a 7 éves Barabás Lujza kamarakiállítását tekinthetik meg a MOM Kulturális Központ előcsarnokában. Lujzi festményeit május végén már a párizsi Louvre-ban csodálhatják meg.

NYEREMÉNYJÁTÉK: az aukción vásárlók között egy Karib-szigeteki utazást sorsolunk ki! Részletek itt!

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Tóth Nóra, művészettörténész, aukciós menedzsert: toth.nora@bav.hu, 06-1-429-3024. Tovább az árverési feltételekhez!

További aukciós időpontok!

 

Korábbi aukciónk:

2. PLAKÁTAUKCIÓ - 2016. április 13. 17:00

Csillagok háborúznak áprilisban a BÁV plakátaukcióján!

Letölthető katalógus itt!

2. Plakátaukció - április170 filmplakát kerül kalapács alá április 13-án, a BÁV Apszistermében. Olyan ikonikus filmek plakátjai közül válogathatnak, mint A Jedi visszatér, a Becéző szavak, a Gengszterek klubja, Piedone Egyiptomban, Dögkeselyű, Óvakodj a törpétől, A körhinta vagy a Süsü a sárkány. A 170 alkotás mintegy 50 grafikus munkája, köztük Helényi Tibor, Árendás József, Darvas Árpád, Felvidéki András, Görög Lajos, Kemény György, Pócs Péter, Sóti Klára, Szyksznian Wanda vagy Zelenák Crescencia.

Igazi ritkaságok is felbukkannak az aukción, melyekből csupán néhány példány maradt fenn – ezek közül is kiemelkedik Máté András nagyméretű, egész íves plakátja, amit a Magánélet című filmhez készített: lenyűgöző tipográfiai munka, melyen fő motívumként az akkori idők legnagyobb sztárja, Brigitte Bardot a „csúcsdísz”. További információ a plakátról!

A különlegességeknek ezzel még nincs vége, hiszen az árverésen a Csillagok háborúja rajongóinak egyik meghatározó, és nemzetközileg is igen keresett darabja is feltűnik! Az áprilisi árverésen ugyanis Helényi Tibor, A jedi visszatérhez készített plakátjára is licitálhatnak a film és plakát rajongók! A poszter egy kisebb méretű változata 2014-ben már kalapács alá került, akkor 1325 dollárt ért a nemzetközi aukciós piacon. A most árverésre kerülő darabról egy városi legendában hallhattunk először, bár állítólag maga az alkotó is tudott a létezéséről: a gyűjtők körében is igazi különlegességnek számít a nyomdai jelekkel ellátott, egész íves plakát. E kivételes darabot nagy valószínűséggel a nyomdából csempészhették ki, hogy aztán évtizedekig egy fővárosi mozi vetítőjének falát díszítse, egészen a mozi bezárásáig. Több információ a plakátról!

Bud Spencer - Terence HillA kiállítás és aukció másik különlegessége, hogy ennyi Bud Spencer-Terence Hill plakát még soha nem szerepelt együtt Magyarországon. A 20 poszter olyan, mindannyiunk által ismert, filmeket vonultat fel, mint a Piedone Egyiptomban, Én a vizilovakkal vagyok, Aladdin, Piedone Hong-Kongban, Szuperhekusok stb.

A BÁV Zrt. másodszor rendez plakátaukciót, melynek anyagát kizárólag filmplakátok adják . Az árverési anyag egy magyar magánygyűjtő tulajdonát képezi. Nemzetközi viszonylatban a filmplakátok rendkívül népszerűek és nagy gyűjtőkörrel rendelkeznek,  ennek megfelelően aukciós piacuk is rendkívül aktív. Magyarországon a filmplakátok még csak most kerülnek a gyűjtők és filmrajongók látókörébe. A nyugati trendekkel ellentétben még viszonylag ritkán láthatunk eredeti plakátokat az otthonokban. De éppen ezért a mostani aukción még mindenki elérhető áron csaphat le kedvenc filmjének plakátjára vagy kedvelt grafikusa alkotására!

Plakát az otthonunkbanPlakát az otthonunkba? Varga Anikó, lakberendező tanácsait itt olvashatja!

Kiállítás: 2016. április 2-12., hétköznap 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig (vasárnap zárva). A belépés ingyenes.

Tárlatvezetések:
2016. április 4., hétfő, 17:30: Filmszerész a plakátrengetegbe - Kovács Gellért, filmkritikus tárlatvezetése
2016. április 11. hétfő 17.30: A magyar plakátgyűjtés fénykora - Badits Marcell, plakátgyűjtő tárlatvezetése

Árverés: 2016. április 13., szerda 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3., bejárat az ékszerbolton keresztül)

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Gebei Éva, aukciós menedzsert: gebei.eva@bav.hu, 36-20-777-2521

Előzetes leütési lista!

 

húsvéti kamaraaukció

HÚSVÉTI KAMARAAUKCIÓ - 2016. március 17. 17.00

Az aukció katalógusa innen tölthető le!

Kiállítás: 2016. március 5-16., hétköznap 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig (vasárnap zárva)
Árverés: 2016. március 17. 17.00
Helyszín: Szent István Antikvitás (1055 Budapest, Szent István krt. 3.)

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse kollégáinkat a Bolt463@bav.hu email címen vagy a 06-1-473-06-66-os telefonszámon.

10. GRAFIKAI KAMARAAUKCIÓ - 2016. március 8. 17.00

Az előzetes leütési lista innen tölthető le!

Grafikai kamaraaukció - 2016. márciusMárcius 7-ig látogatható a grafikai kamaraaukció kiállítása a BÁV Apszistermében, ahol 200 grafikát felvonultató, kiemelkedően gazdag anyagból válogathatnak. Megjelennek többek között Aba-Novák Vilmos, Kádár Béla, Barcsay Jenő, Bene Géza, Bernáth Aurél (képen), Bálint Endre, Fehér László, Gross Arnold, Kondor Béla alkotásai. De akár Salvador Dali litográfiájára is lehet majd licitálni. Az anyag gazdagságát jellemzi, hogy kínálatunkat plakáttervekkel és térképekkel is bővítettük.

Kiállítás: 2016. február 26. - március 7., hétköznap 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig (vasárnap zárva) / A kiállítás 2016. március 4-én, pénteken 16.00-07.30 között, rendezvény miatt nem látogatható. Az esetleges kellemetlenség miatt szíves elnézésüket kérjük.
Árverés: 2016. március 8. 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3., bejárat az ékszerüzletek keresztül)

A grafikai aukció katalógusa letölthető innen! - ONLINE katalógus ide kattintva érhető el!

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Tóth Nóra, művészettörténész, aukciós menedzsert: toth.nora@bav.hu, 06-1-429-3024

 

1. ÉKSZER- ÉS MŰTÁRGY KAMARAAUKCIÓ - 2016. március 9. 17.00

Az előzetes leütési lista innen tölthető le!

1. Ékszer és műtárgy kamaraaukció - 2016.

A március 9-én kalapács alá kerülő több mint 60 ékszert tartalmazó kollekcióban egyaránt megtalálhatóak az antik, a századfordulós és a modern ékszerek. A nagy művészeti aukciókhoz képest jellemzően alacsonyabb kikiáltási árról induló tételek, a vásárlók által igen kedvelt válogatott, kvalitásos alkotások. A gyűjtői darabok mellett, karórák és brillel vagy gyémánttal ékített ékszerek is megjelennek, ezek közül kerül ki az aukció magasan a legnagyobb kikiáltási árú tárgya, egy brill nyakék, ami 550.000 Ft-ról indul majd.
A közel 40 darabos válogatott műtárgyanyagban felvonulnak közkedvelt régi és modernebb Zsolnay-kerámiák. A legmagasabb kikiáltási árról (160.000 Ft) egy nagyméretű, különleges Zsolnay-kaspó indul. A kínálatban néhány tétel erejéig megjelennek modern, design alkotások, mint például Janáky Viktor Don Quijote-ja (képen), de találkozhatnak népiesebb darabokkal is, mint pl. Beszédes László kerámiái. A kamaraaukció kínálatában a már megszokott igényes, és igen keresett ezüst használati és dísztárgyak is helyet kapnak.

Az aukció katalógusa innen tölthető le! - ONLINE katalógis ide kattintva érhető el!

Kiállítás: 2016. február 26. - március 7., hétköznap 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig (vasárnap zárva) / A kiállítás 2016. március 4-én, pénteken 16.00-07.30 között, rendezvény miatt nem látogatható. Az esetleges kellemetlenség miatt szíves elnézésüket kérjük.
Árverés: 2016. március 9. 17:00
Helyszín: BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3., bejárat az ékszerüzletek keresztül)

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Tóth Nóra, művészettörténész, aukciós menedzsert: toth.nora@bav.hu, 06-1-429-3024

 

KARÁCSONYI KAMARAAUKCIÓ - BÁV Apszisterem, 2015. december 15. 17.00

Kiállítás: 2015. dec. 7. (hétfő) - 2015. dec. 14. (hétfő)
Helyszín: BÁV Aukciósház (1052 Budapest, Bécsi utca 1.)
Nyitva tartás: minden nap 10-19 óráig

Letölthető katalógus!

Árverés: 2015. december 15. (kedd), 17 óra, BÁV Apszisterem (1052 Budapest, Bécsi utca 3.)

 

92. ÉKSZERAUKCIÓ ÉS 1. KARÁCSONYI MŰTÁRGYAUKCIÓ - 2015. december 8-9. 17.00

Legjobb leütéseink!

Legjobb leütéseink - karácsony 2015

 

 

 

 

 

Előzetes leütési listák: 92. Ékszeraukció és 1. Műtárgyaukció
Letölthető katalógus! - English catalogue!
Kereshető katalógus a www.bav.hu/katalogus oldalon!

A BÁV karácsony előtti kétnapos árverésén különleges ünnepi választékkal várja az érdeklődőket  a MOM Kulturális Központban.
Az aukció  első napján 230 ékszertételre lehet licitálni. Elsőként jótékonysági céllal, egy egyedi tervezésű briliánsgyűrű kerül kalapács alá, amelynek bevételéből az Országos Mentőszolgálat egy különleges lélegeztető géppel bővítheti életmentő eszközparkját.
Az első blokkban a kisebb értékű ékszerek között két különleges, George Jensen által jegyzett szép ezüst kitűzőre hívjuk fel a figyelmet. Ugyancsak az első tételek között szerepel egy ezüst vadászlánc trófea függőkkel, valamint két ezüst cigarettaszelence, az egyik fedelén lóverseny, a másikon egy dobermann kutya ábrázolással. A széles férfióra kínálatban megtalálhatók a nagy világmárkák, IWC, Omega, Longines alkalmi órái, a mindennapi viselet kiegészítőjéül a Perrelet, Breitling órák, valamint az antik zsebórák kedvelőinek két 18. századi és két 19. század eleji különlegesen kivitelezett óra.  Az órákon kívül a férfiakat fehérarany karkötők, gyűrűk, briliánsokkal ékített kézelőgomb-párok is várják a választékban.

A változatos, sokszínű női kínálatot mutatós ékszergarnitúrák teszik még különlegesebbé, korunk modern ékszerei éppúgy megvásárolhatók, mint a 19. század bravúros mestermunkái. A zöld smaragd, a kék zafír és a vörös rubin kövekkel díszített garnitúrák mellett két 1867-1872 között készült rózsacsiszolású gyémántokkal ékített teljes ékszerkészlet is helyet kapott a kínálatban, akárcsak az 1930 körül készült, briliánsokkal és gyémántokkal díszített fülbevaló pár és egy hozzáillő díszes melltű-függő ékszergarnitúra. A gyöngyök kedvelői válogathatnak a mabe, tengeri tenyésztett és a változatos színvilágú tahiti gyöngyökkel díszített gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók közül. Az ékszeraukció utolsó blokkját a befektetési szempontból is figyelemre méltó, nagyméretű brillek uralják. A nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk, karkötők és kitűzők mellett színével és szépségével hívja fel magára a figyelmet egy briliánsokkal ékített virágforma zárszerkezetű, 11 sorban fűzött tsavorit (zöld gránát) drágakő nyakék. Az ékszerkínálat legdrágább darabja egy fülbevaló pár, melyet két hatalmas méretű, régi csiszolású briliáns tesz kivételessé: kikiáltási ára 6,8 millió forint. 

Az aukció második napján 56 darab Zsolnay kerámia kerül igen kedvező kikiáltási áron kalapács alá. A gazdag összeállítás a gyár 1879-1900 évekig terjedő időszakát idézi. Különleges és egységes anyag, reprezentatív válogatását adja Sikorszki Tádé formatervezői, és Zsolnay Júlia, dekortervezői munkájának. Szintén a második napon csillogó ezüst használati és dísztárgyak emelik az ünnepi hangulat fényét. A nagyméretű dísztálak, a szép és változatos formájú cukordobozok, szalvétatartók és kínálók az igen közkedvelt  szecesszió, art deco, jugendstil  és neobarokk stílusban készültek. Különösen dekoratív az 1860-as évek végén készült nagyméretű kandeláber pár, valamint a szintén e korból származó historizáló fülestálca.

Az aukciós kiállítás szakmai programja:
2015. november 28-án és december  5-én, szombaton 15 órától
Az ékszerek szakmai bemutatására

2015. november 28-án és december  5-én, szombaton  16 órától
A műtárgyak szakmai bemutatására kerül sor

Kiállítás: 2015. november 28. - december 6. - BÁV Aukciósház
(Nyitva tartás: a kiállítás november 29. kivételével 10-19 óráig tart nyitva (november 29-én zárva).

Árverés: 2015. december 8-9. 17:00 - MOM Kulturális Központ

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Tóth Nóra, művészettörténész, aukciós menedzsert: toth.nora@bav.hu, 06-1-429-3024

Nézze meg karácsonyi aukciós filmjeinket!


 

III. KAMARAAUKCIÓ -  2015. november 26. 17.00

III. KamaraaukcióAukciós kiállítás időpontja és helyszíne:
2015. november 13. (péntek) – november 25. (szerda)
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10-19 óráig, szombaton 10-14 óráig, vasárnap zárva

Letölthető katalógus!

Aukció időpontja és helyszíne:
2015. november 26., csütörtök 17.00
Szent István Antikvitás (1055 Budapest Szent István krt. 3.)

További információk: Szent István Antikvitás, 06-1 473 0666, 06-1 331 0513, bolt463@bav.hu

 

67. MŰVÉSZETI AUKCIÓ - 2015. november 10-11-12. 17:00

Kiállítás: 2015. október 31. - november 8. (november 1-jén zárva) - BÁV Aukciósház (1052 Budapest, Bécsi u. 1.)

A BÁV műkereskedelmi tevékenysége új korszakba lépett, kinőtte az Aukciósház kereteit, novembertől nagy művészeti aukcióinkat a MOM Kulturális Központban rendezzük meg. A megújulás egyben visszatérés is, hiszen a MOM, Művelődési Házként a 70-es 80-as évek nagy művészeti árveréseinek hagyományos színhelye volt. A háromnapos aukciók rendje és a műtárgycsoportok beosztása nem változik: az első napon az ékszerek és az órák, a másodikon a festmények és bútorok, míg a harmadikon a műtárgyak árverésére kerül sor délután 17 órától a színházteremben.

Az aukciót Gundel Takács Gábor, műsorvezető, újságíró vezeti majd. Rögtön az első tételünket azonban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője árverezi el. A briliáns nyakék teljes bevételét a Mentőszolgálat életmentő eszközeinek fejlesztésére ajánljuk fel.

Az újdonságoknak ezzel még nincs vége, ha a katalógus éppen nincs Önöknél, akkor honlapunkon vagy az új BÁV applikáción is böngészhetnek az árverési tételek között (letölthető a Google Play áruházból).

Ráadásul az aukción vásárló ügyfeleink között most egy páros KLM Economy Comfort repülőjegyet sorsolunk ki Buenos Aires-be!

67. Művészeti aukcióA mintegy 250 darabos, rekordnak számító, közel 100 millió forint kikiáltási árról induló, gazdag aukciós ékszerválaszték már a karácsonyi ajándékozás lehetőségét is kínálja. A sokszínű anyagban a 20. század ékszerművészetének kimagasló darabjai és kollekciói fedezhetők fel, szinte minden ékszertípusból a drágább, a mívesebb és a mutatósabb darabokat vonultatja fel. Az ékszereket a brillek csillogása uralja, legszebb példái ennek a fehérarany art deco melltűk, valamint a magyar aukciókon ritkán előforduló, nagyméretű, 4.5 karátos briliánssal díszített szoliter gyűrű, de figyelemre méltóak a történelmi ékszer ritkaságok is. A férfi vásárlóknak a nagy óramárkák rendkívül igényes választékával, és kedvező kikiáltási árral várjuk.

A BÁV szakértői ezúttal is igen változatos festményanyagot állítottak össze. A 17. századi holland festő, Barend Gael „Fogadó” című festményén kívül egy flamand és egy itáliai, kortárs bibliai témájú, alkotásai is kalapács alá kerülnek. A 19. századi tájképfestészet egyik meghatározó alakja, Telepy Károly több lírai hangulatú alkotása mellett Ligeti Antal, Brodszky Sándor, K. Spányi Béla tájképeire is licitálni lehet. Derkovits Gyula, Fényes Adolf vagy a jelentős életművel bíró Iványi Grünwald Bélának is több festménye szerepel az aukción. Ferenczy Károly „Ananász” című, 1911-ben festett művét hosszú ideig nem láthatta az aukciós közönség. A kép a mester csendéletfestészetének figyelemre méltó alkotása. Ugyancsak figyelmet érdemel Bernáth Aurél a „Csuka tálon” című csendélete, amely a szolnoki művésztelepen született. A végtelen harmónia és nyugodt derű árad Szőnyi István „Ablakban” című alkotásából. Nem kerülhetik el a gyűjtők figyelmét Rippl-Rónai pasztell női portréja mellett Márffy Ödön, Csók István, Vaszary János, Egry József, Tóth Menyhért és Kádár Béla rendkívül kvalitásos művei sem. Az aukció utolsó bokkjában a klasszikus modern és kortárs alkotások jelentős számban képviselik a magyar festészet utóbbi néhány évtizedét is.

Az aukció harmadik napján a nemzetközi műtárgypiacon is keresettnek számító, különleges Zsolnay kerámiák gazdag kollekciója várja a vásárlókat. A mintegy 240 darabos anyag több mint fele a Zsolnay-gyár termékeiből nyújt átfogó választékot. Megtalálható a gyár alapítójának, Zsolnay Vilmosnak és lányainak számos, historikus stílusú alkotása, és nem hiányoznak a gyűjtők körében közkedvelt egyedi szecessziós kerámiák sem. Az aukciós tételeken keresztül szinte napjainkig végigkísérhetjük a gyár múltját, kiemelkedő alkotóinak munkáit, forma és mintakincsük gazdagságát. Az igazi ritkaságokat felvonultató anyagból kiemelkedik, és az aukció utolsó tételeként nagy érdeklődésre számíthat az Apáti Abt formaterve alapján, szintén 1900 körül készült, gyönyörű nőalakos szecessziós lámpa.
A kínálatot gazdagítják Gádor István modern kerámiái, a francia szecessziós üvegművészet darabjai a díszítőművészet néhány remek alkotása és az ezüsttárgyak sokrétű választéka. A fegyvergyűjtőknek ajánlhatók a 19. századi kardok és lőfegyverek mesteri darabjai, a kisplasztikák kedvelőinek pedig Albert főherceg és I. Ferenc József jelzett ezüst lovasszobra, valamint Kerényi Jenő és Schaár Erzsébet modern munkái.

Mi történik egy műtárggyal, amíg eljut az aukcióig?

Az aukciós kiállítás és szakmai programja szombatonként:

A kiállítást 2015. október 31. - november 8. között (november 1-jén zárva) a BÁV Aukciósházban (1052 Budapest, Bécsi u. 1.) tekinthetik meg.
Tárlatvezetések szombatonként:

  • 2015. október 31-én és november 7-én 15 órától: Az ékszerek szakmai bemutatása
  • 2015. október 31-én és november 7-én 16 órától: A műtárgyak szakmai bemutatása
  • 2015. október 31-én és november 7-én 17 órától:
    A festmények szakmai bemutatása

Árverés

2015. november 10-11-12. 17:00 - MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u.18.)

  • 2015. november 10., kedd 17.00 - Ékszerek árverése
  • 2015. november 11., szerda 17.00 - Festmények, bútorok és szőnyegek árverése
  • 2015. november 12., csütörtök 17.00 - Műtárgyak árverése

Az aukción regisztráló vásárlóink között páros KLM Economy Comfort repülőjegyet sorsolunk ki Buenos Aires-be! További információ!

Amennyiben elfoglaltsága nem teszi lehetővé személyes részvételét az  aukción, vételi ajánlatát fogadjuk, telefonos megbízását kollégáink teljesítik. Keresse Tóth Nóra, művészettörténész, aukciós menedzsert: toth.nora@bav.hu, 06-1-429-3024

Nézze meg aukciós ajánlóinkat!

További aukcióink 2015-ben!

Korábbi aukciók archívuma!